Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна кантора Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Счетоводна кантора > Контакти > Велико Търново

Счетоводна кантора Велико Търново

Иван Алърков - управляващ съдружник на Крестън БулМар Велико Търново За контакт: Иван Алърков Контактни данни на Крестън БулМар Велико Търново

тел.: (062) 649 993
адрес: Велико Търново, ул. ”Ален Мак” 13


Счетоводна къща Крестън БулМар Велико Търново е създадена още през 1998 г., тогава под името СК „Алърков”. В момента тя предлага всички услуги на Крестън БулМар. Също така е специализирана в осъществяването на качествен счетоводен и финансов мениджмънт. Висококвалифицирания ни екип притежава задължителният опит за да извърши на професионално ниво счетоводното Ви обслужване.

icon
 

Ролята на туризма в икономиката на Велико Търново

Сглобена панорама от Велико ТърновоВ Област Велико Търново са налице благоприятни възможности за подемно развитие на туризма. Те са определени от наличието на антропогенни и природни ресурси и условия. В областта се намира една от най-значителните концентрации на културно-исторически паметници в цялата страна. На нейната територия са обявени над 130 паметника на културата, които са с национално значение (над 10% от общите за страната), а те се намират почти изцяло в общините Велико Търново (близо 70%), Свищов (10%) и Елена (малко под 10%). В тази област е и най-силната концентрация на манастири в България (не случайно се нарича Търновска Света Гора), на неговата територия се намират около 15 манастира.

Великотърновска област се отличава с добре развита и дисперсно разположена музейна мрежа, която включва 13 музея (4 във Великотърновска Община, 2 в Горна Оряховица, 3 в Свищов, 1 в Елена и 3 в Павликени).

В областта се намират значими туристически атракции, свързани предимно с фолклора, традиционни занаяти, обичаите и производства (лозарство и винарство), а също и периодични и епизодични прояви (празници, събори, конгресни прояви и други).

Наистина важни за туристическото развитие са туристическите обекти и атракциите, които са свързани с културното-историческото наследство, а природните ресурси не могат да бъдат считани за уникални. Възможности за добро туристическо развитие има на практика във почти всяка община в областта, но висококачественият, уникален ресурсен потенциал е доста добре концентриран, най-силно в южната част на областта (общини Елена и В. Търново).

Областта притежава значителен ресурсен потенциал, но все пак той не бива да се надценява. Макар мястото да е с важно културно-историческо наследство за страната, то бива ощетено от слабата инфраструктура. Лоши тенденции в съвременното туристическо развитие на областта са ниската заетост на хотелиерството и малката продължителност на престой.

Все пак, туризма е едно от нещата, които дърпат градът напред, и са основополагащ фактор за ролята на града в бъдещето. Във Велико Търново има много заведения, които се стремят да бъдат с уникален исторически облик, за да привлекат повече клиенти, като в същото време допринасят за атмосферата в града.

Във Велико Търново счетоводните къщи обслужват предимно ресторанти, хотели, дискотеки, заведения и останалата част от малките и средни фирми.

Фото-галерия Велико Търново

Църквата Св 40 мъченици на големия завой на река Янтра Къщата с маймуната Паметник Асеневци Лъвът пазещ портите на крепостта Царевец