Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна кантора Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Счетоводна кантора Търговище

Арнел Якуб - управляващ съдружник на Крестън БулМар Търговище За контакт: Арнел Якуб Контактни данни на Крестън БулМар Търговище

тел.: ...
email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
адрес: Търговище, ул. ...


icon
 

Търговище – икономическо състояние на града

Изглед от ТърговищеГрад Търговище се намира в Североизточна България. Населението му е близо 40 800 души, които живеят спокойно и в хармония без особени социални или политически противоречия. От икономическа гледна точка градът разчита на едноименния Винпром и предприятия като ”Кока-Кола България”, ”Терем-Хан Крум”, ”Тракия глас България” и други, които осигуряват работни места.

Освен това в Търговище са развити различни видове социални дейности. Потребителите могат да разчитат на здравни услуги, юридически кантори, счетоводни къщи и заведения развиващи хранително-вкусова промишленост. Всички тези фактори свидетелстват за социалния растеж на града и се надяваме, че тези добри тенденции ще продължат и в бъдеще време.

Освен развитие от гледна точка на бизнес, счетоводство, медицина и останалите споменати градът е развит и в културно отношение. Едно от най-известните места е ”Школата за изобразителни изкуства” чийто възпитаници бележат големи успехи със своите изяви както у нас, така и в чужбина.

За културния облик на Търговище допринасят още съществуващите Куклен и Драматичен театри, които се радват на не малка посещаемост от местното население и от туристите посетили града. Не трябва да подминаваме и модернизираната библиотека ”Петър Стъпов”, която също се радва на голям интерес.

Ако сте любопитни относно градските забележителности, то можете да видите любопитни сгради като ”Хаджиангеловата къща”, храма ”Свети Иван Рилски” и ”Славейковото училище” превърнато в музей на града. Разбира се има и още много любопитни местенца, които със сигурност ще ви харесат.

В Търговище работят местен телевизионен канал, радио и поне три местни вестници и сайтове, в които може да проследите всичко най-любопитно относно социалния му растеж в икономически план.