Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна кантора Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Счетоводна кантора Разград

Кремена Петрова - Разград За контакт: Кремена Петрова Контактни данни на Крестън БулМар Разград

телефони: (084) 62 93 12; 0888 369 334
адрес: Разград, ул. Вардар N.13


Счетоводната ни къща осигурява на своите клиенти:

  • Качествени, бързи и ценово обосновани счетоводни услуги;
  • Прецизни бизнес съвети и иновации за клиента;
  • Конкурентни цени;
  • Индивидуален подход към всеки клиент;
  • Оптимизиране на счетоводството, финансите и данъците, съобразно спецификата на извършваната дейност;
  • Осъществяване на взаимно-полезни контакти с други наши Клиенти.

Екипът ни предлага всички услуги на консултантската група Крестън БулМар.

icon
 

Обща информация за Разград

Изглед от площад Ларго в центъра на РазградРазград е град в Североизточна България, административен център на община Разград и на област Разград. Градът се намира в дефилето на р. Бели Лом, на югоизток от Русе, на север от Търговище. Жп-линията Русе-Варна е на около 7 км. от града. По данни на преброяването от 2011 г., населението му наброява 22 880 души.

Античност

Разград е прочут с античната си история. На около 3км. от центъра на града могат да се видят останки от древно римско селище (Абритус, местност „Хисарлъка”). Открити са бронзови монети от епохата на Филип II (356-336г. пр. н. е.), Александър III Велики, Одесос, Севт III. В надслов на надгробен камък, смятан за най-ранният открит в местността, се споменават имена на граждани на Рим и заселници. Интересна находка е варовиковият жертвеник на Херкулес от 140г. – 148г. пр.н. е. Към средата на IV в. пр.н.е. провициалните градове загубват архаичния си вид, включително и Абритус. 1982 г. край с. Свещари, Разградско е намерена уникална трикамерна гробница на владетел, за която се смята, че датира от края на IV в. пр. н. е. Гробницата се възприема като модел на тракийското строително изкуство поради своеобразната си архитектура, многоцветната си украса и запазен фриз с десет женски скулптури.

Забележителности

Разград притежава много на брой и изключително интересни забележителни места, сред които археологическият резерват Абритус, редица къщи – музеи, мавзолеи и паметници, джамията „Ибрахим Паша”, Часовниковата кула, храмът „Св. Николай Чудотворец”, историческият музей на Разград, художествената галерия „Проф. Илия Павлов” и др.

Икономика

Наскоро Общините Попово, Разград и Исперих спечелиха съвместен проект с предмет на туристическа дейност. Темата на проекта е „Път на древни култури и традиции”. Трите общини кандидатстваха по схема “Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”, осъществена с финансовата помощ на Европейския съюз посредством Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на проекта е 481 830,24 лв. с продължителност - 24 месеца.