Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна кантора Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Счетоводна къща Пловдив

Контактни данни

счетоводна къща Пловдив
  • за контакт:Ангелина Косева - управляващ съдружник
  • телефон:0898 902 399

icon
 

Обща информация за град Пловдив

Счетоводна кантора ПловдивПловдив е втори по големина в България с население от над 330 хиляди души. Област Пловдив е с население 546 472 хил. души. Градът е разположен в Западна Тракия, по двата бряга на река Марица.

Кратка история на Пловдив

Пловдив датира още от времето на неолита (8 хил. години преди Христа.). Траките, заселили се близо 1200 години преди Христа са образували селище под името Евмолпиа. През вековете градът е наричан под различни имена – Кендрисос, Евмолпиа, Пулпудева, Филипополис, Тримонциум, Улпия, Флавия, Юлия, Пълдин, Плоудин, Плъпдив и други. Трети век пр. хр. градът е завладян от бащата на Александър Велики и е преименуван на Филипополис (от Филип). След няколко века градът отново е под владение на траките и те променят името му на Пулпудева. Градът става част от Римската империя след като Тракия е била обявена за провинция на империята. Поради важното си кръстопътно местоположение, римляните изградили много добра за онова време пътна система, павирани от камък пътища. Изграждат също много обществени сгради, римкси бани, стадиони. Градът се разраства отвъд хълмовете и императорът издига втора крепостна стена, която да обхване големия град. В градът също така е изградена напреднала водоснабдяване система и канализация. Съвременното име на града започва да се оформя когато местността е заселена от славяни, които го наричат под имената Пулпудева, Плъпдив, Плоудин и др. Документи за сегашното име на Пловдив датират още от 11 век.

Икономиката и счетоводното обслужване в Пловдив

Пловдив е един от най-важните икономически градове у нас. Градът е център на няколко ежегодни бизнес мероприятия (Пловдивския панаир), които са и едни от най-значимите. Ключовите отрасли за общината са търговията, транспортът туризмът, комуникациите и услугите. Най-голям дял от инвестициите е в ръцете на промишлеността. Има няколко силни завода за производство на компютърни компоненти, битови и хранителни продукти за производство на тестени, месни и млечни изделия. Селското стопанство е изключително добре развито поради плодородните земи в горнотракийската равнина – отглежда се розово масло, плодове и зеленчуци. Търговията е добре развита – много магазини, търговски центрове, мероприятия. Счетоводните къщи в Пловдив са на високо ниво и обслужват голям процент от фирмите в града.

Фото-галерия Нощен Пловдив

Нощен Пловдив Нощен Пловдив Нощен Пловдив Нощен Пловдив