Сертификат ISO 27001 на Крестън БулМар Сертификат ISO 9001 на Крестън БулМар
Kreston BulMar

Счетоводна кантора Kreston BulMar

качествени счетоводни услуги на изгодни цени

Счетоводна кантора Габрово

Контактни данни на Крестън БулМар ХасковоКрестън БулМар все още няма представителство за Хасково и региона, но предстои да разкрие такова в най-скоро време. В тази връзка търсим действаща счетоводна кантора, която се ползва с добро име на територията на града. Ако смятате, че имате потенциал за подобно партньорство, моля свържете се с нас за да обсъдим възможностите за сътрудничество (кликнете върху иконката за контактни данни).

 

История и обща информация за Габрово

Спортна зала Орловец - ГабровоГрад Габрово се намира в централната северозападна част на България, в полите на Стара планина. Ситуиран е на пътя на международен транспортен възел –  9-ти трансевропейски коридор. Жителите на град Габрово възлизат на 76 239 души.  В града се намира Домът на хумора и сатирата. Габрово е познат още и заради единствения по рода си на Балканите етнографски и архитектурен комплекс „Етъра”, представляващ въстановка на българският начин на живот, занаятчийство и просвета. На 22 км от Габрово се разполага и географския център на България – местността Узана.

През 1477 г градът се е назовавал Габрува, а сегашното си име получава през XVII век. Прозвището произлиза от широколистното дърво габър. Според легендата Рачо Ковача, който дошъл по тези места преди 250 г и се устроил под едно габрово дърво, е основател на града.

Икономическо развитие

Икономическият възход и българското възраждане са причините през 1835 г да бъде основано първото българско светско учебно заведение.По-късно, през 1889 г., преименувано Априловска гимназия, на Васил Априлов  - виден деятел през Възраждането.

След Освобождението градът се развива в голям текстилен център и един от най-силно развитите градове в индустриално отношение. Индустриалния подем започва с начинанието на  Васил Карагьозов и Иван Калпазанов. Те създали първата съвременна фабрика за текстилни изделия. По същото време се развиват също така и кожарската и железарската промишленост. В момента производството се развива в областта на машиностроенето, текстила, кожарството, производството на шоколадови, хлебни, млечни изделия, мебелостроенето, производството на обувки и т.н. През 2009 г отваря врати и първият модерен търговски център.

Фото-галерия Габорово

Изглед към Габрово Културно-исторически резерват Етъра, Габрово Дом на хумора и статирата в Габрово Баев мост на река Янтра Църквата Успение Богородично в Габрово